400 medarbejdere berøres af Novo Nordisks lukning af hel afdeling

Beslutningen, som Novo Nordisk har taget om, at fokusere mere intensivt på diabetes i stedet for inflammatoriske sygdomme, kommer til at berøre 400 medarbejdere direkte. Det er dog heldigvis sådan for de fleste af disse 400 medarbejdere, at de kan regne med at fortsætte i koncernen. Novo Nordisk vurderer nemlig, at over halvdelen vil kunne ansættes i nye stillinger.

Denne store beslutning kommer efter, at Novo Nordisk har måttet sande, at halvårsregnskabet viste, at der var sket fejl i et større studie med en lægemiddelkandidat mod leddegigt.

Det ventes, at denne beslutning vil komme til at koste omkring 700 mio. kroner, der er et engangsbeløb for Novo Nordisk. Heraf går de 400 mio. kroner til nedskrivninger af de immaterielle aktiver, mens de 300 mio. kroner kommer til at gå til “andre lukningsomkostninger” – såsom fratrædelsesgodtgørelser. Dette meddeler Novo Nordisk.

“Beslutningen om at indstille alle forsknings- og udviklingsaktiviteter indenfor inflammatoriske sygdomme er truffet på baggrund af en gennemgang af Novo Nordisks strategiske position indenfor dette terapiområde efter beslutningen for nylig om at indstille aktiviteterne indenfor anti-IL-20 til behandling af kronisk leddegigt, som var det mest fremskredne projekt indenfor området,” skriver Novo Nordisk i meddelelsen.

Der er lukket for kommentarer.