A.P. Møller Fond redder Fregatten Jylland

Fregatten Jylland, der er 71 meter lang, og som er blevet markedsført som verdens største træskib, er ved at synke sammen i for- og agterskibet. Det står dog til at blive reddet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal. Denne fond giver 4,8 millioner kroner til renoveringen af det gamle træskib.

Midten af skibet blev renoveret for 30 år siden, så det er på tide, at for- og agterskibet også får indbygget et stålskelet i konstruktionen.

»Renoveringen af forskibet kræver, at vi tager den forreste mast og bovspryd ned. Det sker til efteråret. Men hele arbejdet med at stive skibet af, vil foregå over to-tre år, da det skal ske i samme takt som den almindelige vedligeholdelse«, siger Benno Blæsild til Ritzau.

Det er sådan, at finansloven har halveret tilskuddet til vedligeholdelsen af det store skib. Før kunne det blive til fire millioner, men nu er der kun budgetteret med to millioner kroner.

Renoveringen af skibet vil ske hen over en periode på 2-3 år, da det ikke kan ske hurtigere end den almindelige vedligeholdelse tillader.

Skibet vil ikke blive lukket, mens renoveringen finder sted, så der vil blive mulighed for at se nogle af de mest fantastiske konstruktionselementer under renoveringen ifølge Benno Blæsild.

Der er lukket for kommentarer.