Århus Kommunes virsomheder mangler arbejdskraft

Det går stille og roligt den rigtige vej, når det handler om, hvor mange job der bliver slået op rundt omkring i landet. Det er et tegn på, at opsvinget nu slår om i øget beskæftigelse, og det ses lige nu i Århus Kommune, at flere og flere virksomheder søger arbejdskraft.

Siden krisen startede i 2008 har det været svært at få job, og det har været tydeligt, at færre virksomheder har søgt efter arbejdskraft end tidligere. Men det lader nu til, at der er ved at komme gang i ansættelserne igen. Der ses en stigning på hele 10 %, når det handler om nye jobopslag i Århus Kommune, hvis man ser på dette års første tre kvartaler i forhold til sidste år på samme tid. Dette sker samtidig med, at ledigheden er faldet med 0,5 %, så det er altså sammenlagt tegn på, at der er ved at ske noget med ledigheden.

Den private sektor står for langt den største del af de nye jobs, mens det står mere stille i den offentlige sektor. I en spørgeskemaundersøgelse, som er blevet besvaret af en del af byens virksomheder, ses det, at hele 35 % af de adspurgte forventer flere ansættelser, mens kun 5 % varsler om nedskæringer.

Det er især i de større byer, at man kan se, at der sker noget på denne front. En af grundene til dette er, at en universitetsby som Århus er rig på god arbejdskraft, og virksomhederne udvider der, hvor der er arbejdskraft og kunder til det.

Der er lukket for kommentarer.