Ærøfærge sænket på Sydfyn

Ærøfærgen Ærøsund blev den 5. oktober 2014 sænket i det sydfynske øhav lige sydvest for Ballen havn. De sydfynske dykkerklubber har i flere år forsøgt at få den gamle ærøfærge sænket i havet for at kunne dykke på den, og dermed skabe et dykkereventyr i det sydfynske. Det er nu lykkedes for dem.

Nu er den så sænket og nu bliver Ærøfærgen så invaderet af dykkere, der vil se nærmere på det gamle vrag der i mange år lå i Svendborg Havn til skræk og rædsel for mange.

Dykkerne indtager for alvor den sænkede Ærøfærge ved Ballen Havn. Dykkerklubberne melder om kæmpe interesse for at dykke på vraget.

Mange dykkerklubber arrangerer ture til dykkerne der er ivrige after at komme til at dykke på den gamle ærøfærge. Færgen Ærøsund blev sænket i øhavet, og nu strømmer der dykkere til fra nær og fjern. Vejret har ikke været optimalt, alle dage men allerede i weekenden efter sænkningen var det rigtig fint dykkervejr. Allerede nu er flere forskellige dykkerklubber sejlet ud for at dykke ved den nye attraktion, og derefter vil både fridykkere med snorkler og scupa-dykkere med flasker kigge nærmere på Ærøsund, der ligger på 22 meters dybde i et stor hulning fra istiden i det smukke sydfynske øhav lige sydvest for Ballen på Sydfyn. Den sydfynske turistforening glæder sig over den nye attraktion der vil bringe flere dykkerturister til Sydfyn.

Der er lukket for kommentarer.