Antallet af indbrud i private hjem skal ned

Der sker på landsplan forholdsvist mange indbrud i private boliger. Politiet arbejder nu på at få antallet af indbrud ned under 42.513 på landsplan.

I en dansk undersøgelse, hvor 20 indbrudstyve er blevet adspurgt om, hvad der kan få dem til at holde sig fra en bolig, viser det sig, at der skal mennesker og liv til, førend tyvene vælger at holde sig fra den bolig, som de ellers havde udtænkt sig som offer for tyveriet.

”Viden om mennesker, lyde og liv fra boligen og i området samt nysgerrige blikke fra naboer,” skriver Det Kriminalpræventive Råd i en pressemeddelelse ifølge JP.dk.

Derudover fortæller mange af indbrudstyvene, at nabohjælp-skiltene ikke har den store effekt på dem. Der skal handling bag disse skilte, førend tyvene lader sig påvirke.

”Hvis en indbrudstyv for eksempel oplever, at en beboer eller nabo henvender sig til dem for at høre, om de søger nogen, så ved indbrudstyven, at nogen har set ham og vil kunne genkende ham.”

Der skal dog desværre en del til at stoppe en indbrudstyv, der ved, hvad han laver. En indbrudstyv, der senest begik tyveri for et år siden siger således:

”Jeg har pænt, normalt tøj på. Man skal jo ikke ligne en indbrudstyv. Ikke noget Adidas-tøj, men en pæn polo, pæne shorts, pæne bukser og pæn jakke. Så man ser normal ud, så kan man stort set gå ind alle steder”

Et godt råd fra Nabohjælp er, at man skal skifte sine gamle vinduer ud, samtidig med at man sørger for god belysning omkring boligen.

Der er lukket for kommentarer.