Banedanmark har problemer med kobberkabel-tyve

Det er rent faktisk sådan, at det er et stort problem for Banedanmark, at der er tyve, der stjæler deres kobberkabler.

For nylig er tre mænd blevet anholdt på en skrothandel i Sydhavnen i København, hvor de er blevet fundet skyldige i at have handlet med kabler, som politiet mener, er identiske med Banedanmarks kabler.

”Vi kan ikke sige, fra hvilket tyveri kablerne stammer, men vi mener, det er Banedanmarks kabler,” siger kommunikationsmedarbejder Thomas Kristensen fra Rigspolitiet til Ritzau.

Det er, som sagt, et stigende problem, som Banedanmark forsøger at få styr på blandt andet ved at udskifte de forholdsvis dyrebare kobberkabler med kabler af aluminium, som ikke er nær så værdifulde, men som kan gøre det ud for det samme. I 2012 var der i alt 52 tyverier af kobberkabler på S-toglinjer. Året efter var tallet 152 og sidste år steg antallet til 173, viser tal fra Banedanmark ifølge DR.

Senest er det gået ud over kablerne på Køge Bugt Banen. Det skaber problemer med trafikken, og det kræver, at Banedanmark skal sætte ”alle mand” ind for at udbedre skaderne, når de er sket. Togbusser bliver brugt, når det ikke er muligt at anvende togbanen, og det har været nødvendigt at anvende disse togbusser i flere tilfælde ifølge JP.dk.

Der er lukket for kommentarer.