Bo billigere end nogensinde før – Sid for 300 kr. i måneden

Hvis ikke man har noget problem med at bo i enten Lolland, Ærø, Lemvig, Tønder eller Samsø kommune, så er der for alvor mulighed for at sidde meget billigt i et hus.

For under 300 kr. i måneden er det faktisk muligt at sidde i et gennemsnitshus i disse fem kommuner.

Det lyder grotesk, og det er det jo på sin vis også.

Boligpriserne er endnu ikke kommet op på 00´ernes højder, og det betyder altså, at det er muligt at sidde meget billigt i det.

Det er en analyse fra BRFkredit, der viser dette.

”Selv om opsvinget har spredt sig i det ganske land, er det endnu ikke i alle kommuner, at vækstmotoren er kommet i omdrejninger. Der er således store regionale forskelle, og der er mange kommuner, hvor boligpriserne endnu ikke har nået 00’ernes højder,” siger afdelingsdirektør i BRFkredit, Mikkel Høegh, ifølge Finans.dk.

Man skal dog ikke hovedløst lade sig friste af muligheden for at sidde billigt i et hus i en af de fem kommuner, da der hurtigt kan komme ekstraudgifter på, som får det hele til at se anderledes ud.

»Godt nok kan ydelsen presses under 300 kr. men der er tale om kommuner, der alle ligger langt fra storbyer og områder med høj koncentration af arbejdspladser. Når man køber et hus i en af kommunerne, hvor det er billigst, skal man dermed huske at medregne øgede transportomkostninger i budgettet. I nogle tilfælde vælges en løsning, der kræver to biler,« siger Mikkel Høegh.

Netop købet og ikke mindst driften af to biler kan hurtigt æde hele besparelsen, så det kan altså godt betale sig at være våget, inden man køber et hus til en favorabel pris.

»Den bedste måde at sikre mere luft i privatøkonomien, når man vælger at flytte til en pendlerkommune, er ved, at kun den ene part pendler,« lyder rådet fra Mikkel Høegh, ifølge Finans.dk.

Der er lukket for kommentarer.