Danske storme og orkaner koster milliarder for forsikringsselskaberne

Det koster forsikringsselskaberne mange milliarder, når en storm eller orkan vælger at lægge vejen forbi det danske.

Alene kan det ses på tallene fra Forsikring & Pension sammenholdt med DMI´s stormliste, at stormene og orkanerne har kostet forsikringsselskaberne godt 21,5 milliarder kroner de seneste 50 år, og her er der endda kun tale om de fire største orkaner og orkanlignende storme. Tre af disse har ramt Danmark indenfor de seneste 10 år.

I 1999 ramte en orkan den sydlige del af landet, hvilket alene kom til at koste forsikringsselskaberne 13,1 milliarder kroner fordelt på 385.000 skader.

I oktober og december 2013 var det Allan og Bodil, der tilsammen ødelagde for godt og vel 4,2 milliarder kroner fordelt på tilsammen 240.000 skader. Allan blæste ind over den sydlige del af Danmark og satte rekord i gennemsnitlig vindhastighed og vindstød, mens Bodil kom fra nordvest ind over hele landet.

I weekenden 10.-11. januar 2015 var det så stormene Dagmar og Egon, der satte sine fodspor i det danske land. Skaderne er endnu ikke opgjort, så der kan derfor endnu ikke fortælles om størrelserne af disse.

Hos Tryg fortæller de, at de fleste skader normalvis er af lille karakter, men det er dog alligevel sådan, at de må rykke ud for at se på hver tredje skade fortæller de.

”Typisk er der tale om væltede træer, som har revet tagsten med sig, ødelagte drivhuse og trampoliner. Og så har vi fået anmeldelser om knækkede flagstænger og knuste bilruder”, sagde Tanja Frederiksen fra Tryg til Ritzau.

Personer i det Nordjylland har mulighed for at søge om erstatning i forbindelse med stormfloden, der opstod mellem Nissum Bredning i vest til Aggersundbroen i øst. Dette kræver, at Stormrådet beslutter sig for, at der har været tale om stormflod, hvilket de har gjort i denne sammenhæng.

Der er lukket for kommentarer.