Dansker slap for dødsstraf – Hvor skal dommen afsones?

Om den danske sønderjyde, Anker Hansen, skal sove på et stengulv de næste 13,5 år, eller om han får lov til at afsone sin straf i Danmark, det vil vise sig om kort tid, når dommen er endelig.

Den danske ambassade i Indonesien vil gøre, hvad de er i stand til for, at Anker Hansen kan få lov til at afsone den forholdsvis lange straf i et dansk fængsel. Straffen kunne dog have været endnu længere, eftersom anklageren gerne så, at danskeren skulle have haft 18 år bag tremmer.

Det hele drejer sig om, at danskeren har forsøgt at smugle 1,48 kilo amfetamin ind i Indonesien, der er et af de lande i verden, der har den strengeste narkolovgivning i verden. Det kunne godt være blevet til en dødsstraf, men danskeren ”slap” med de 13,5 år, hvoraf det halve år er en forvandlingsstraf for en bøde på ca. 5 mio. kr.

Det ses på tallene, at den indonesiske lovgivning er meget streng idet, at der i øjeblikket sidder 130 dødsdømte fra 18 lande i indonesiske fængsler. Alle undtagen én er dømt for narkoforbrydelser. Hvorvidt disse domme skal afsones i landet, vides ikke.

Hjemme i Danmark er familien taknemmelig over den danske ambassades arbejde.

“Der er ingen tvivl om, at ambassaden har brugt utroligt meget tid på sagen. Det har de kæmpet ned til i første omgang, at anklageren kun forlangte 18 års fængsel, og så derfra ned til en dom på 13 år forlænget af en bøde,” siger Hans Peter Jensen, svoger til Anker Hansen, til jv.dk.

Der er lukket for kommentarer.