Det jødiske mindretal i Danmark kræver ekstra opmærksomhed

Det jødiske mindretal i Danmark er meget mere udsat, end det har været førhen. Det er for tiden sådan, at det er den mest udsatte minoritetsgrupper i Danmark, og det ses i kølvandet af, hvordan det er gået i resten af Europa, hvor jøderne også har været udsatte i længere tid.

Dette er sammen med episoden i København, hvor en gerningsmand dræbte en vagt foran en synagoge på Krystalgade i København, grund til, at den danske regering har lagt op til, at der skal bruges 50 millioner kroner ekstra om året på politiet i Danmark, således at der kan tages vare på såvel sager som denne, men også andre sager, som politiet skal tage sig af.

”Vi skal være helt sikre på, at vi har det nødvendige antal kroner og øre til at støtte specifikke grupper, og her tænker jeg især på vores jødisk mindretal,” siger justitsminister Mette Frederiksen (S) til Ritzau og uddyber:

”Pengene går til det generelle forhøjede beredskab. Meget af det handler om vores jødiske mindretal, men vi har forhøjet beredskab i det hele taget.”

Mette Frederiksen kan ikke komme nærmere ind på, hvad pengene skal bruges til, uden at komme for tæt på fortrolige oplysninger.

Der er lukket for kommentarer.