DR´s underholdningsorkester overlever under nyt navn

DR´s Underholdningsorkester, overlever nu med et et nyt navn. Orkestret der ellers  var blevet lukket og slukket for genopstår nu udenfor DR.

CityNyt.dk skrev for noget tid siden om, hvordan Marianne Jelved havde taget det sidste ord, der i sin tid lukkede Underholdningsorkesteret. Der er nu indsamlet penge nok til, at orkesteret kan fortsætte – dog under navnet Danmarks Underholdningsorkester.

Personerne bag projektet har selv indsamlet en million kroner. De har derudover fået hjælp fra to store spillere i det danske erhvervsliv, der har spyttet yderligere to millioner ind i projektet, så på den måde er der altså nok at gøre med til, at orkesteret kan fortsætte.

Ifølge bladet Musikeren, der er medlemsblad for Dansk Musiker Forbund (DMF), kan man dog stadig hjælpe orkesteret med overlevelsen ved at give penge via crowfundingssitet Kickstarter.

Det nye Danmarks Underholdningsorkester spiller sin første koncert i koncertsalen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Frederiksberg i København, og der vil blive mulighed for at lytte til et Mozart-repertoire bestående af symfoni nummer 25 i g-mol, symfoni nummer 35 i d-dur, den såkaldte Haffner-symfoni, samt Exsultate Jubilate ved dette arrangement, hvor alle indtægter ifølge JP.dk går ubeskåret til projektet.

Der er lukket for kommentarer.