DR´s underholdningsorkester skal lukkes ned

DR´s underholdningsorkester, der siden 1939 har underholdt de danske seere med massage for øregangene, skal nu lukkes ned, da der ikke er enighed i folketinget om, hvorvidt det skal kunne fortsætte.

Det ender altså på denne måde ikke lykkeligt for det 42 mand store orkester, der må se i øjnene, at de skal lukkes ned ved årsskiftet til 2015.

Det er Marianne Jelved, der tager det sidste ord i denne strid. Hun har valgt at underskrive den endelige public service-kontrakt, der gør det at orkestret skal lukke. Hun siger, at dette skyldes, at parterne ikke har kunnet nå til enighed om, hvorledes orkestret skulle finansieren.

“Jeg har besluttet at forhandle public service-kontrakten på plads med DR. Underholdningsorkesteret kommer ikke med i den kontrakt,” siger hun efter et møde med folketingets kulturordførere ifølge JP.dk.

På trods af at flertallet i folketinget er imod en lukning af DR´s underholdningsorkester, så går Marianne Jelved imod dette, når hun skriver aftalen under.

Hun siger endvidere:

“Flertallet bag vedtagelsen er ikke enige om at genforhandle aftalen. Det har de ikke været på noget tidspunkt. Derfor genoprettes orkestret ikke.”

Og tilføjer:

“Der skal være enighed i forligskredsen om, hvordan man fx bruger de overskydende licensmidler. Det er der ikke, og derfor er det ikke en måde at finansiere underholdningsorkestret på.”

Der er lukket for kommentarer.