Eksperter skal undersøge brokollaps

Brokollapset, der skete lørdag den 27/9 – 14 om aftenen kl. 21.37, skal nu undersøges af en uvildig ekspertgruppe.

Vejdirektoratet vil dog ikke gå med til, at der skal gå måneder eller måske endda op til et år, inden broen kan genopbygges på ny, men det er klart, at det er vigtigt at finde årsagen til kollapset.

“Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvor lang tid den uvildige undersøgelse vil vare, men er der tale om blot uger, vil vi afvente undersøgelsesresultatet, inden vi beslutter os for arbejdet med at opføre broen på ny. Hvis vi taler om måneder, bliver vi nødt til at agere. Vi kan ikke stå stille i et år, som det var tilfældet efter brokollapset i Aalborg i 2006,” siger Erik Stoklund Larsen, projektchef i Vejdirektoratet. Sådan skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Der skete heldigvis ikke nogen personer noget under kollapset. Broarbejderne måtte klamme sig fast, men på mirakuløs vis kom ingen til skade.

Der er umiddelbart ingen forslag til, hvad der kan være skyld i ulykken, men der har under byggeriet været behov for ændringer i stilladskonstruktionen. Der er blevet iværksat nogle forstærkninger på de væsentlige områder, men det har åbenbart ikke været nok til, at konstruktionen kunne holde.

Denne type ulykker er heldigvis ikke hverdagskost i et land som Danmark, og det burde ikke kunne ske i et udviklet land som det vi bor i.

“Det er ligesom, at man ikke forventer, at bygninger styrter sammen hvert 10. eller 15. år. Sådan noget sker måske i et underudviklet land, hvor procedurer, regler og materialer ikke lever op til standarderne, men det er ikke acceptabelt i Danmark,” siger Christos T. Georgakis, der er en af landets førende eksperter i brokonstruktioner, til JP.dk.

Der er lukket for kommentarer.