Facebook-kommentar årsag til fyring af to Kohberg medarbejdere – nu får de erstatning

Man skal passe på med, hvad man skriver på Facebook. Det viser denne sag, hvor to tidligere ansatte hos brødproducenten Kohberg er blevet afskediget efter at de angiveligt skulle have truet nogle kollegaer, da der var strejke i tre dage på virksomheden.

Fødevareforbundet NNF, der har gennemgået sagen, oplyser, at de ansatte i forbindelse med strejken oprettede en gruppe på Facebook for at diskutere udviklingen.

En uge efter at arbejdet var blevet genoptaget efter strejken blev de to medarbejdere fyret, men NNF rejste med det samme sagen i Afskedigelsesnævnet, da der ikke i deres øjne havde været tale om, at medarbejderne havde truet andre eller på nogen måde været illoyale over for virksomheden.

En erstatning på 100.000 kr. til hver af de to medarbejdere er nu blevet pålagt Kohberg at Afskedigelsesnævnet.

Kohbergs ledelse, der er forundres over sagens udfald, skriver til NNF´s fagblad Substans, at de dog vil tage sagen op til efterretning.

Faglig sagsbehandler hos NFF, Jan Toft, konkluderer, at man skal passe på med, hvad man skriver på de sociale medier – også selvom det er i en lukket gruppe. Dette på trods af, at denne sag gik, som den nu gjorde.

”I den konkrete sag var det helt urimeligt at fyre de to, og nævnet er nået frem til samme afgørelse. Den kunne have været løst med måske en samtale eller en advarsel. Men alle ansatte skal alligevel huske at tænke sig rigtig godt om, når der i en ophidset situation skrives noget. Ledelsen er jo i sin ret til at gribe ind, også selvom kolleger kun diskuterer i en gruppe på Facebook,” siger Jan Toft.

Der er lukket for kommentarer.