Facebook-robotter opfinder nyt sprog, som mennesker ikke kan forstå

Et eksperiment hos tech-giganten, Facebook, hvor to robotter opfandt deres helt eget sprog, blev kasseret, idet menneskerne ikke havde en jordisk chance for at forstå, hvad der skete.

Det kan på sin vis godt lyde foruroligende, at robotter kan opfinde deres eget sprog, som vi mennesker ikke kan forstå et kvæk af – hvad kan det mon ikke ende med?!

Det kan virke underligt, at robotter selv kan opfinde sprog, som mennesker ikke har en chance for at forstå, men det er sådan, det er.

”Der var ingen fordel i at tale engelsk for de to robotter. Robotter med kunstig intelligens forlader forståeligt sprog og opfinder kodeord for dem selv,” siger Dhuv Batra, forsker ved universitetet Georgia Tech, til Digital Journal.

Det er ikke umiddelbart særligt nemt at forstå, men det der sker er, at robotterne opfinder et sprog, som gør det meget lettere for dem at tale sammen ift. at forhandle med hinanden.

”Vores interesse var at have robotter, der kan tale med mennesker,” siger forsker ved Fair Mike Lewis ifølge hjemmesiden Co. Design om forsøget.

Det er ifølge Digital Journal ikke første gang, at kunstig intelligens har valgt at udvikle sit eget sprog.

Her var det Googles nye oversættelsessoftware, der lærte sig selv at oversætte mellem sprog, den ikke er programmeret til at oversætte imellem.

Det skulle være sket ved, at den kunstige intelligens har skabt et nyt sprog, den kan oversætte fra og til.

Ifølge Co. Design sætter computeres evne til at opfinde deres egne sprog softwareselskaber i et dilemma.

Det gør på den ene side interaktion mellem computere markant mere effektiv. På den anden side bliver det meget hurtigt umuligt for mennesker at forstå, hvad computerne snakker sammen om. Det skyldes blandt andet, at computere er bedre til at håndtere komplekse problemstillinger end den menneskelige hjerne.

Der er lukket for kommentarer.