Facebook ude med ny teknologi der genkender dig bagfra

Facebook er nu ude med en ny teknologi, der gør det muligt for dem at tagge dig på billeder – også selvom dit ansigt ikke er på billedet. Det er nemlig ifølge Facebooks chef for afdelingen for kunstig intelligens, Yann LeCun, muligt at man sagtens kan genkende folk ved at se dem bagfra.

“For eksempel kan man altid genkende Mark Zuckerbeg, fordi han altid har en grå t-shirt på,” siger han.

Det er dog ikke alle, der er lige glade for denne nye teknologi, der godt kan virke en anelse grænseoverskridende på nogen.

Eksempelvis har Apples topchef, Tim Cook, sagt, at det ikke holder, at folks familie-billeder og lignende på denne måde skal data-mines. Han siger ifølge Finans.dk følgende:

“Det kan godt være, at nogen kan lide disse såkaldte gratis tjenester, men vi mener ikke, at det er det værd, at ens mail, søgehistorik eller familie-billeder skal data-mines og sælges for gud ved hvilke reklame-formål.”

Det er sådan, at Facebook vil anvende denne nye teknologi sammen med det sidste nye; nemlig den netop lancerede Moments-funktion, der gør det muligt for Facebook at tagge dine billeder samt lægge dem i de rigtige mapper direkte på din smartphone, således at du kan uploade det hele til Facebook med ét enkelt klik.

Der er lukket for kommentarer.