Flexbolig giver nye muligheder for feriebolig i Danmark

Os danskere kan godt lide at tage på en lille ferie i ny og næ. Det er der jo ikke noget at sige til, da det er rart at komme lidt væk fra de vante rammer. Og ja, hvis man kan gøre det i sit eget sommerhus, så er det jo ekstra nemt at arrangere en lille tur væk fra dagligdagen. Men sommerhuse er dyre her i Danmark, så det er langtfra alle der har råd til både helårshus og sommerhus. Derfor er der mange af os, der vælger at leje os frem til sommerhuset, når ferien skal afholdes.

Efter de nye regler om flexboliger trådte i kraft i 2013, er det blevet meget billigere at købe sig en feriebolig.

Førend disse nye regler trådte i kraft, da havde man som boligejer bopælspligt, hvilket ville sige, at man var tvunget til at tage fast ophold i boligen. Med andre ord var det altså før 2013 ikke lovligt at anvende et helårshus som feriebolig.

En af grundene til at det er blevet lovligt at anvende helårsboliger som feriebolig kan være, at der har ligget mange tomme helårshuse til salg rundt om i Danmark. Det kan have været en måde at få et nyt flow i boligmarkedet, og det lader til, at det har virket.

Der er mange penge at spare på købet af ”hus nummer to”, hvis man vælger at købe sig et helårshus.

”Den største besparelse i kroner og øre findes i Hedensted i Østjylland. Her koster et sommerhus på 100 kvm 1.750.000 kr., mens et almindeligt hus kun koster 790.000 kr. Det betyder med andre ord, at man kan få en flexbolig for 960.000 kr. mindre, end den pris man må betale for et gennemsnitligt fritidshus i kommunen. Den procentvis største besparelse findes i Tønder kommune i Sydjylland. Her koster et fritidshus på 100 kvm 1.340.000 kr., mens et gennemsnitligt hus på 100 kvm kun koster 440.000 kr. Det svarer til en besparelse på 67 pct., eller til at man kan få tre almindelige huse på 100 kvm, for det som et sommerhus på 100 kvm koster.” Sådan skriver Finans.dk.

Hvis man skal snakke lidt om ulemper ved flexboliger, så er det jo sådan, at de ikke ligger i sommerhusområderne. Så hvis man ønsker sig en feriebolig, der ligger der, hvor andre holder også holder ferie, så skal man måske nok ikke gå direkte efter flexbolig-muligheden.

Der er lukket for kommentarer.