Forretningsmanden Vagn William Andersen skal betale en bøde på 13 mio. kroner

Der bliver ikke tale om, at den ældre spekulant og forretningsmand, Vagn William Andersen, skal i fængsel, men der bliver derimod tale om, at han skal betale en bøde på 13 millioner kroner for at have begået alvorlig økonomisk kriminalitet.

Det er en sag, som har været oppe i Østre Landsret, og der er nu sat dette punktum i sagen, som ikke længere er helt ny og frisk, da de påståede forbrydelser blev begået helt tilbage i perioden fra 2006 til 2010. Det kan heller ikke siges om Vagn William Andersen, der er 73 år gammel, at han er helt ny og frisk.

Normalvis vil straffen lyde på 3,5 års fængsel, men da Landsretten har besluttet at gøre hele straffen betinget, kan Kriminalforsorgen godt spare cellen væk til en anden. Da Københavns Byret afsagde dom, lød denne på, at Vagn William Andersen skulle i fængsel i seks måneder.

Den 73-årige mand, der er uddannet læge, drev i 1980’erne et filmselskab, som blandt andet skabte hittet Valhalla.

I det hele taget har han været vidt omkring. Og netop rejselysten har været et stort emne under retssagen. Siden 1997 har han levet på en husbåd i England, en sejlbåd i Gibraltar, i Paris, Luxembourg og i London.

Han har reelt ikke været udrejst af Danmark idet han har haft kontrol over flere ejendomme i Danmark – for eksempel på Nordre Strandvej i Helsingør. Der har været tale om, at han har arbejdet sammen med sin partner og en steddatter, hvilket gør, at han har været skattepligtig af store indkomster.

Ud over bøden på 13 millioner kroner konfiskeres 1,7 millioner euro hos denne 73-årige Vagn William Andersen, der ikke er blevet frataget retten til at oprette erhvervsvirksomhed her i landet eller i udlandet.

Der er lukket for kommentarer.