Gmail offer for svindelnummer

Det handler bestemt om at være opmærksom, når man surfer på nettet. Der findes mange forskellige måder, hvorpå hackere forsøger at franarre uskyldige internetbrugere deres oplysninger, så disse kan misbruges.

Det seneste nye indenfor phishing scam, hvor det virkelig handler om at være vågen, omhandler Gmail, der som bekendt er Google´s e-mail service, som bliver brugt verden over af mange millioner.

Fupnummeret går ud på, at hackere sender en mail ud til en uskyldig bruger af Gmail, som ikke aner, at der er tale om et fupnummer. Denne e-mail, der bliver sendt ud, sendes som oftest fra en af ofrets venners e-mailadresse, så den bliver virkelig sendt fra en e-mailadresse, som hackerne har fået adgang til via det samme trick.

E-mailen, der bliver sendt ud, indeholder tekst og billede af den intetanende ven. Hvis du klikker på billedet for at forstørre det, så vil der åbne sig en ny fane, hvor du vil bedt om at indtaste dine login-info igen. Det er her, at det er vigtigt, at du er vågen! I adresselinjen står der ”https://accounts.google.com…”, og hvis der er tale om et angreb, så står der “data:text/html,” allerførst.

Det skulle efter sigende være meget svært at se forskel på selve siden, så det er med at være opmærksom på adressefeltet i denne sammenhæng.

Hvis det lykkes for hackeren at franarre dig dine oplysninger, så vil hackeren ret sikkert bruge din Gmail-konto til at udøve flere forsøg på at franarre dine venners oplysninger osv., så det er derfor vigtigt, at du ændrer dit kodeord, hvis du har mistanke om, at du er blevet hacket.

Der er lukket for kommentarer.