Googles selvkørende biler skal snart køre uden rat og pedaler

De selvkørende biler fra søgemaskinegiganten Google har siden de kom frem for seks år siden været indblandet i 11 uheld, som ifølge Google selv har været af mindre karakter med små skader på bilerne og uden personskade overhovedet.

Det er stadig et eksperiment, at biler skal kunne køre uden indvirkning fra føreren, men ikke desto mindre så er det planen fra Googles side, at deres biler inden længe skal kunne køre automatisk og uden rat og pedaler. Dette frembringer dog bekymrede miner hos kritikerne, der har svært ved at se, at det er forsvarligt at køre i en bil, hvor man ikke har mulighed for at gøre hverken fra eller til, hvis man kan se, at skaden er ved at ske.

Det var i efteråret 2014, at det blev vedtaget ved lov, at Google skal rapportere alle uheld. Det er dog ikke mange detaljer, der er offentliggjort, men som sagt så siger Google, at der ikke har været tale om uheld af alvorlig karakter.

”Ikke en eneste gang var det den selvkørende bil, der var skyld i uheldet,” udtaler Googles leder af programmet for selvkørende biler, Chris Urmson.

Der er lukket for kommentarer.