Hackere kræver løsepenge fra Gribskov Kommune

Hackere, for hvem det er lykkes for at trænge ind i Gribskov Kommunes IT-systemer, kræver løsepenge for at give kommunen deres adgang tilbage til filerne. Det er sådan, at hackerne har låst nogle filer, så det ikke umiddelbart er muligt for kommunen at få adgang til dem.

Der er ifølge Gribskov Kommune ikke tale om, at filerne indeholder personfølsomme informationer, så der er på den måde ikke nogen grund til bekymring for borgere i Gribskov Kommune.

Kommunaldirektøren, Holger Spangsberg Kristiansen, afviser overfor JP.dk, at der kan blive tale om at give efter for afpresningen.

”De har krævet løsepenge for at låse filerne op, og det afviser vi selvfølgelig. Som offentlig myndighed betaler vi ikke for, at nogen begår kriminalitet. Vores specialister arbejder på at få filerne åbnet, siger han.”

Gribskov Kommune blev opmærksomme på problemet, da de så, at der var ualmindelig meget trfik på deres drev. Der har her været tale om, at hackerne har forsøgt at få adgang til filerne – hvilket jo så også er lykkes for dem

Angrebet er meldt til Politiet, der arbejder på sagen sammen med NC3 hos Rigspolitiet. NC3 er Rigspolitiets Nationalt Cyber Crime Center. Det blev indviet i maj som politiets nye flagskib i kampen mod it-kriminalitet, såsom hacking ifølge JP.dk.

Der er lukket for kommentarer.