Hedensteds erhvervsliv har mangel på arbejdskraft

Hedensted, der ligger perfekt i forhold til de større byer i Jylland, burde være et perfekt sted at etablere en produktionsvirksomhed. Vejle og Kolding ligger tæt på i sydlig retning, mens der ikke er langt til Horsens og Århus i nordlig retning.

Der er dog en ting, der gør, at kommunen ikke er helt optimal, hvad dette angår.

Det er sådan, at Hedensted i øjeblikket oplever, at det er svært at holde så meget gang i hjulene, som markedet egentlig kræver, hvilket hovedsageligt skyldes, at der er mangel på medarbejdere i det østjyske.

Dette skyldes i særdeleshed, at erhvervslivet stadig hænger fast i en fejlslagen politisk vision fra før finanskrisen, lyder det fra erhvervschefen i Hedensted Kommune.

”Der har jo været en årrække, hvor produktionsvirksomheder blev talt ned i et sort hul i Danmark. Vi skulle leve af viden og producere alting ude i Fjernøsten, fortalte politikerne os for 10 år siden. Heldigvis har de fundet ud af, at verden ikke er så enkel. Men det tager bare noget tid, inden det går op for de unge studerende og deres forældre, at der skam er job – og gode job – i industrien,” siger Johannes Grane Larsen.

Johannes Grane Larsen fortæller ligeledes, at der kun uddannes 250 industriteknikere herhjemme i Danmark om året, mens der forsvinder 500 i den anden ende, så der er altså dermed stor mangel på disse.

”Jeg har lige besøgt en virksomhed, som siger, at det er svært at tiltrække ingeniører. Det tror jeg, at mange virksomheder oplever. Samtidig hænger faglærte industriteknikere heller ikke på træerne, så der er helt sikkert behov for at få flere gennem uddannelsessystemet,” siger Johannes Grane Larsen og glæder sig over, at flere af virksomhederne i kommunen aktuelt set har succes på eksportmarkedet.

Området i det østjyske har for nylig etableret det, som hedder Dansk Produktionsunivers. Det er videncenter, der har til det formål at styrke uddannelsesniveauet og de små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne.

Der er lukket for kommentarer.