Job- og uddannelsesparate vasker biler for de anstatte på Jobcenter

Hvis man er en af dem fra Horsens, der er job- og uddannelsesparat, så har man siden årsskiftet været en af dem, der har skullet arbejde for kontanthjælpen. Det lyder jo på sin vis fair nok, men om dette Jobcenter i Horsens her er gået for vidt, kan der vist ikke være tvivl om, hvis man spørger næstformanden i Horsens beskæftigelsesudvalg, Betina Steufer (EL), hvem sagen kom for øre i starten af juni måned.

Det hele går ud på, at de job- og uddannelsesparate, der er på kontanthjælp i Horsens, har skullet rengøre de ansatte på Jobcenterets biler, hvilket nok har været at gå lige lovligt langt.

-Det undrer mig stadig den dag i dag, at der tilsyneladende ikke var en eneste på jobcentret, som tænkte, at det her er grundlæggende galt, og som så reagerede på det. At den slags kan foregå, vidner om et efter min mening ret så kynisk menneskesyn, siger Betina Steufer til Jyllands-Posten.

Meningen med den nye nyttejob-ordning, som går ud på, at job- og uddannelsesparate skal arbejde for kontanthjælpen, er at det den skal komme hele landet til gode – og ikke, som i dette tilfælde, de ansatte på Jobcenteret.

Uddannelses- og arbejdsmarkedsdirektør i Horsens Kommune, Peter Sinding Poulsen erkender, at løsningen ikke er holdbar.

– Jeg er helt enig i, at det er dårlig dømmekraft at etablere tilbuddet, og jeg kan ikke forstå, hvad de har tænkt på, siger han til Jyllands-Posten. Han vil dog ikke lade dette få konsekvenser for ledelsen på det pågældende Jobcenter.

Der er lukket for kommentarer.