Københavns Lufthavn byder velkommen til verdens største fly

Københavns Lufthavn er i denne tid meget stolte over at kunne fortælle, at de for første gang får en direkte rute med verdens største passagerfly Airbus A380, der kommer til at flyve mellem København og Dubai.

Det sker den 1. december, 2015, at flyselskabet Emirates åbner denne direkte rute med flyet, der kan rumme 615 passagerer. Der vil blive tale om én daglig afgang fra Københavns Lufthavn.

A380, der har den laveste CO2-emission per passagerkilometer sammenlignet med andre passagerfly, vil med dette nye tiltag komme til at tilbyde 8.610 ugentlige sæder hver vej mellem København og Dubai.

”Oprindeligt lancerede vi ruten med en A330 og oplevede hurtigt en stigende efterspørgsel på fly til og fra København, hvilket var årsag til, at vi efter blot seks måneder indsatte en større 777. I dag er vi glade for at kunne opgradere ruten yderligere, på grund af vores høje belægningsgrad, og nu indsætte vores ikoniske dobbeltdækker – A380,” siger Sir Tim Clark, koncernchef i Emirates Airlines, ifølge Finans.dk.

Der er tale om, at Københavns Lufthavn skal bruge mange penge på at gøre lufthavnen klar til at tage imod Airbus A380, der fylder væsentligt mere end de fly, som plejer at lande og lette i lufthavnen.

”Vi investerer i disse år signifikante beløb i udvidelsen af Københavns Lufthavn, og denne udvidelse omfatter også opgradering af infrastrukturen, så lufthavnen bliver A380-kompatibel. Vi er meget glade for Emirates’ beslutning om at indsætte en A380, verdens største passagerfly, på ruten til København, som dermed bliver den første by i Skandinavien til at tilbyde en fast A380-rute,” siger Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn.

Der er lukket for kommentarer.