Kolding kommune får ledige tilbage i job med ny strategi

I Kolding har det vist sig, at det er en rigtig fin idé at ”kaste penge efter” ledige, der har gået udenfor arbejdsmarkedet i mere end tre måneder.

Der har været tale om, at Jobcenteret i Kolding har brugt 4,5 millioner kroner på 325 ledige, som har gået ledig i mere end tre måneder. Ud af disse 325 personer har de 127 fundet vejen tilbage på arbejdsmarkedet, hvilket ifølge Kolding Kommunes arbejdsmarkedsudvalg er et helt fint resultat.

Det er de korte uddannelser på seks uger, der er særligt populære, og det er da også disse uddannelser, der viser sig at give pote. Der kan være tale om, at de ledige tager et buskørekort eller et truckcertifikat. Det førstnævnte, buskørekortet, har vist sig at være en særlig succes. Faktisk er det sådan, at hele 15 ud af de 16, der blev optaget, gik derfra med et buskørekort – og senere kom alle disse 15 personer i job.

Det kan altså med sikkerhed godt betale sig for kommunerne derude at bevilge penge til de ledige, der i de fleste tilfælde faktisk meget gerne vil i gang på arbejdsmarkedet.

I dette tilfælde, hvor der er blevet brugt 4,5 millioner kroner, vil kommunen snart kunne se, at det har kunnet betale sig, da det altså er hele 40% af de ledige, der har været under uddannelse, som er kommet tilbage på arbejdsmarkedet.

Der er lukket for kommentarer.