Læger skal lære af utilsigtede hændelser på de danske sygehuse

De fejl, der sker på de danske sygehuse, skal være med til at gøre lægerne klogere fremover. Der vil altid ske såkaldt utilsigtede hændelser på sygehusene, da det er mennesker, der udføre eksempelvis operationer, men der er naturligvis ingen tvivl om, at det handler om at holde tallet for disse utilsigtede hændelser så langt nede som overhovedet muligt.

Der indberettes mange sager hvert eneste år, og lægger man alle de utilsigtede hændelser sammen, så bliver der da også tale om, at det koster staten milliarder hvert eneste år.

Definitionen på disse utilsigtede hændelser er ikke den samme i dag, som den var for eksempelvis fem år siden. De ansatte på sygehusene bliver hele tiden klogere og bedre til at undgå fejl, så der er altså forskel på, hvad man kalder for en utilsigtet hændelse.

Der skal altså læres af de fejl, der laves, og det skal ske på tværs af landet. Der er helt sikkert sammenhæng mellem overbelægning og de utilsigtede hændelser, der sker på sygehusene, hvilket vil sige, at jo flere hænder der er til de syge, jo færre fejl sker der.

Der er lukket for kommentarer.