Ledigheden på arbejdsmarkedet er på vej ned

Når det kommer til ledigheden på arbejdsmarkedet blandt os danskere, så kan det ses, at tallene er faldet her på det seneste. Det kan ses på Danmarks Statistik, at der formentlig er 1.100, der er kommet i job fra september til oktober 2015.

Det ses på statistikken, at ledighedsprocenten lå ganske stabilt igennem månederne juli, august og september, men da vi kom til oktober, kunne det ses, at tallet der viser, hvor mange ledige der er her i landet faldt fra 4,6 % til 4,5 %. Det lyder måske ikke af meget, men det er bestemt et tegn på, at det går i den rigtige retning.

Der er flest kvinder, der går ledige. Ser man igen på procenterne, så ses det ganske tydeligt, at bruttoledigheden, der viser dem samlet, er faldet til de 4,5 %. Der er pt. 4,7 pct. ledighed blandt kvinder og 4,3 pct. blandt mænd.

Det er gået den forkerte vej for de 60 til 64-årige, hvor ledighedsprocenten er gået 0,2 procentpoint målt i ikke-sæsonkorrigerede tal. Det kan dog modsat ses, at ledigheden er faldet over det seneste år for de 30 til 39-årige, hvor tallet er faldet med 0,6 procentpoint.

Der er lukket for kommentarer.