Microsoft lægger Vista i graven – Vista blev aldrig nogen succes

Windows Vista gøres klar til at blive begravet – én gang for alle!

Den 11. april 2017 udsender Microsoft således den allersidste sikkerhedsopdatering til det udskældte Vista, som aldrig nåede at blive noget hit her i Danmark – og for den sags skyld verden over.

Når ikke længere der laves opdateringer til et styresystem som Vista, så er det sikkert, at systemet ikke længere vil blive brugt aktivt, og ja, derfor er det altså slut med Windows Vista.

Vista kører procentvis kun på én procent af verdens computere den dag i dag, hvilket trods alt svarer til 14 millioner pc’er verden over – så der er altså mange, som skal ud og se sig om efter et nyt styresystem, når Microsoft lukker ned for Vista.

En af hovedårsagerne til at Vista aldrig nåede nogen stor popularitet er, at det blev efterfulgt af Windows XP, som fik en helt anderledes succes hos Windows-brugerne. Ja, faktisk står XP som en af de allerstørste succeser, som Microsoft har lavet indtil videre.

Vista, der i sin ”storhedstid”, tre år efter lanceringen, lå på ca. 20 procent af verdens computere, er faktisk ikke den allerstørste ”bommert” fra Microsoft. Hvis vi går lidt tid tilbage fra i dag, så støder vi på Windows 8/8.1, som var et særdeles udskældt styresystem. Faktisk nåede dette system kun at ligge på 18 procent af alle Windows-computere. Det var i maj 2015.

Efter pensioneringen af Windows Vista bliver Windows 7 den næste Windows-version, som Microsoft pensionerer.

Sidste sikkerhedsopdatering til Windows 7 bliver, ifølge Finans.dk, udsendt planmæssigt 14. januar 2020.

Der er lukket for kommentarer.