Mobilselskabet 3 i stor afpresningssag

IT-kriminalitet er noget, som vi i dag er nødt til at forholde os til – lige meget om vi vil det eller ej. Sådan siger Sidsel Rosendal Olsen, kundedirektør hos 3, i hvert fald til dagbladet Børsen.

Det seneste alvorlige tilfælde, hvor der temmelig sikkert har været tale om såkaldte fishing-mails, hvor IT-kriminelle forsøger at lokke oplysninger ud af godtroende kunder, ses hos teleselskabet 3. Her er der pt. tale om, at disse IT-kriminelle afpresser selskabet, 3, for et større millionbeløb. Sagen går ud på, at hvis 3 ikke betaler de mange millioner, så vil de kriminelle lække oplysninger om 3.600 kunder.

Det er en stor sag, men 3 har ikke tænkt sig at betale beløbet.

– Vi må bare erkende, at vi lever i en verden, hvor it-kriminalitet er blevet noget, vi skal forholde os til hele tiden, alle sammen. Vi er hverken den første eller bliver den sidste, der kommer til at blive udsat for it-kriminalitet, siger Sidsel Rosendal Olsen, kundedirektør hos 3, til dagbladet Børsen.

Sagen begyndte natten til fredag, da 3´s administrerende direktør, Morten Christensen, modtog en mail fra IT-kriminelle om, at 3.600 kunders personlige data ville blive offentliggjort, hvis ikke teleselskabet betalte millioner. Sådan lyder det ifølge Finans.dk.

Der er lukket for kommentarer.