Netbutikker i krise her i Danmark

På trods af at vi danskere handler stadigt mere og mere på nettet, så går det altså ned ad bakke for de danske netbutikker. Dette skyldes, at der er utrolig hård kamp om prisen, hvilket jo kommer forbrugeren til gode, men det er meget svært for disse netbutikker at få det til at hænge sammen, når priserne er så lave, som de er.

Det er især de mindre butikker på nettet med 2-9 mand i firmaet, der har vanskeligheder. Dette skyldes, at udgifterne stort set er ens for små og store firmaer. Der skal en hjemmeside til i begge tilfælde, og der er udgifter til forsendelse af varer osv. Der er altså på den måde tale om, at der bestemt er stordriftsfordele i branchen, som ikke er til at komme udenom.

”Danske netbutikker har svært ved at tjene penge, fordi der er så hård konkurrence om prisen. Og rigtig meget af danskernes nethandel går til udenlandske konkurrenter,” siger Deloittes ekspert i e-handel, Christian Sanderhage ifølge Finans.dk.

Der er dog muligheder for de mindre virksomheder, der kan være mere leveringssikre end de store udenlandske netbutikker idet, at de kan sende fra dag til dag. Christian Sanderhage giver også et andet godt råd til disse mindre virksomheder i Danmark:

”Et råd er, at de små e-handelsbutikker kigger på at slå sig sammen, for eksempel to, der sælger børnetøj. Men det kan selvfølgelig være svært, for man skal sælge lignende produkter og være enige om strategien for at kunne gøre det,” siger Christian Sanderhage.

Der er lukket for kommentarer.