Nu kan du komme på internettet via gadelamperne

Det skal nu være nemmere og billigere at komme på internettet, end det hidtil har været, når man er på gaden i Viborg og Brønderslev kommuner.

Disse to kommuner vil nemlig sætte hastigheden op på din internetadgang ved hjælp af gadelygterne i byens gader. Ja, det lyder lidt underligt, men det er, hvad JP.dk skriver. De nye gadelygter, der bliver sat op, skal ikke alene kunne lyse bedre end de gamle, de skal også kunne udsende et signal, der kan komme helt op på 1 GB, så der er tale om et meget hurtigt internet, der kan hjælpe byens beboere og gæster med at komme på nettet via deres smartphones, når de er i gaderne i Viborg og Brønderslev.

Gadelampen får navnet Street Wi-Fi, og den er udviklet af S-Light og fiberselskabet Bredbånd Nord.

Det er sådan, at gadelamperne alligevel skal udskiftes, da et nyt EU-direktiv gør kviksølvs-baserede gadelamper ulovlige ved udgangen af 2015.

“Vi vil gerne give turister og vores borgere de bedste muligheder, og Street Wi-Fi-lampen er en god ide. Derfor vil vi gerne teste den nye lampe, hvilket passer godt med, at vi næste år skal have udskiftet mange af vores gadelamper,” siger Karsten Frederiksen (C), der er formand for Teknik og Miljø i Brønderslev Kommune ifølge JP.dk.

Der er lukket for kommentarer.