Opsparing til alderdommen er ikke danskernes speciale

Os herhjemme i Danmark er blevet betydeligt dårligere til at lægge penge til side til alderdommen. Der er langt færre, end der var i 2009, der lægger penge til side til tider, hvor indkomsten vil blive lavere, end den er nu for disse personer.

Det er en undersøgelse, som TNS Gallup har foretaget for Nordea, der viser de lidt sørgelige tal. Den viser, at hele 600.000 danskere slet ingen opsparing har. Denne undersøgelse er foretaget blandt de 3,5 millioner mellem 18 og 65 år her i Danmark.

Det er ifølge Nordeas forbrugerøkonom, Ann Lehmann Erichsen, absolut ikke lige meget, om man sparer op til alderdommen. Hun siger til Finans.dk følgende:

”Er det meget eller lidt, når næsten hver femte voksne dansker slet ingen opsparing har? Jeg vil mene, at tallet er alt, alt for højt, for det er nordisk rekord. Og det er den slags rekorder, som vi ikke behøver samle på.”

Helt præcist lander vi danskere på 17 procent af os, der ingen opsparing har. Det er sådan, at dette tal i Norge ligger på 10 procent og i Sverige er de helt nede på 5 procent, så der er altså noget at arbejde hen i mod for os herhjemme.

Der er ifølge Finans.dk for mange af os, der kun har én indlånskonto i banken. Dette tal er steget til det dobbelte i forhold til i 2009.

Dog skal det også siges, at 1,8 millioner af os ikke nøjes med en konto i banken. Disse personer går efter en mere langsigtet løsning og investerer i privat pensionsopsparing eller i værdipapirer.

Der er lukket for kommentarer.