Overarbejde til rygere på danske arbejdspladser?

Er det er rimeligt eller ej, at rygere skal arbejde længere end dem, der ikke ryger? Det er et spørgsmål, som er blevet stillet til 1.164 voksne danskere i en rundspørge udført af Norstat for Dansk Erhverv.

Ca. halvdelen af dem, der er blevet spurgt oplever, at rygerne på arbejdspladsen holder flere pauser end ikke-rygerne, og det kan ifølge de adspurgte ikke være rigtigt, at det skal være sådan.

Der er sket en stor forandring, når det handler om, hvad danskere synes om rygere og rygning, hvis man spørger Livsstilsekspert Henrik Byager.

“For nogle år siden, da man begyndte at lovgive mod rygning, troede man jo, verden ville gå under. I dag er vi langt forbi det punkt, hvor flertallet synes, rygere er nogle vi skal tage hensyn til. Der er en militant grundholdning om, at rygning – det skal bare udryddes,” siger han til Avisen.dk.

Det hele hænger ifølge Lizette Risgaard, der er næstformand i LO, sammen med, at presset i det hele taget er steget på de danske arbejdspladser, så det er derfor, at medarbejderne er blevet mere opmærksomme på, hvad tiden går med.

Hun siger til Avisen.dk, at det er vigtigt, at ledelsen og medarbejderne sammen laver aftaler om, hvad tiden skal og må gå med på arbejdspladsen.

“Det handler jo også om arbejdsmiljø, og hvordan vi har det med hinanden, så nogle ikke går rundt og føler, at andre har mere frihed eller arbejder mere,” siger hun.

Der er lukket for kommentarer.