Pokémon Go er blevet en milliardforretning på rekordtid

Er du også blevet en del af den nye Pokémon-mani, der raser over hele verden? Der er tale om et spil til mobilen, som på næsten magisk vis er blevet voldsomt populært lige fra dag ét.

Firmaet bag denne kæmpe succes hedder Niantic, og dette firma har med hjælp fra Google, Nintendo, Pokémon Company og andre investorer udviklet dette spil, som nok må siges at gå over i historien som det mest populære påhit til dags dato, når vi taler mobilspil og lignende. Allerede efter to dage efter spillets udgivelse var det installeret på over 5 procent af de amerikanske android-mobiler, så der er faktisk tale om et fænomen, der slår selveste Twitter – Og det efter bare 14 dage på markedet.

Det er ikke kun børnene, der er med på vognen her. Nej, rigtig mange voksne er blevet bidt af en gal Pokémon, så de er også ude at lede efter monstre med deres mobiltelefoner.

Når en virksomhed er over en milliard dollars værd, kan den kalde sig for en unicorn-virksomhed. Niantic er sat til en værdi af 3,65 milliarder dollars, så der er altså her tale om en unicorn-virksomhed, der er blomstret op stort set fra dag ét.

Firmaet Niantic er blevet grundlagt i 2010 af John Hanke, som er en amerikansk it-mand, der før har stået bag store succeser. Faktisk har han solgt en virksomhed til Google. Dette var virksomheden Keyhole, som han solgte for 200 millioner dollars. Keyhole blev stiftet i år 2000, og senere brugte Google den teknologi, som Keyhole havde udviklet, og som gik ud på at kombinere kort med fotografier taget fra luften, til at skabe Google Earth, Google Maps og Google Street View.

Spillet Pokémon er gratis at downloade, men der er alligevel penge i det, da der er mulighed for at tilkøbe forskellige ting i spillet, så selvom spillet er gratis, anslår Citibank, at det i år vil generere indtægter til Niantic for 750 mio. dollars – svarende til 5 mia. kr.

Der er lukket for kommentarer.