Private parkeringsselskaber med høje priser på ulovlig parkering

De private danske parkeringsselskaber skruer priserne i vejret, så det bliver dyrere og dyrere at glemme at sætte p-skiven eller måske helt at glemme at betale for at parkere.

På FDM.dk kan man læse om, hvordan FDM er ude efter de private selskaber, da FDM mener, at de skruer priserne urimeligt højt op. Det kan der umiddelbart også være tale om, da priserne for ulovlig parkering er steget fra 590 kroner til 750 kroner på seks år, hvilket må siges at være en markant stigning.

Der er tale om, at afgiften er steget fra 650 kroner til 750 kroner hos en del af de private selskaber her i foråret 2015. Det er selskaber såsom City Parkeringsservice og Green Park, mens Apcoa Parking, som tidligere hed Europark har hævet priserne på visse områder. Parkzone og Q-Park planlægger at hæve priserne.

På de offentlige parkeringspladser ligger afgiften fast på de 510 kroner, hvilket den har gjort længe.

De private parkeringsselskaber undskylder sig med, at de jo også skal betale moms af afgiften, hvilket de offentlige selskaber slipper for. Men ifølge FDM, så er de private selskaber altså gået for vidt.

”Tidligere sagde selskaberne, at deres kontrolafgift blot var taksten på offentlig parkeringspladser plus moms. Men den grænse er i høj grad overskredet, og det ender med at blive skruen uden ende, hvis der ikke gøres noget,” siger Per Alkestrup, afdelingschef, FDMs rådgivning.

Hos de private selskaber er man ikke helt enig i dette:

”Man skal huske, at vi også skal indregne moms i vores afgifter. Det skal de kommunale korps ikke. Desuden koster det også 750 kr. at køre uden billet i S-tog og metro, så det er ikke en urimelig afgift fra vores side,” siger adm. direktør i City Parkeringsservice Peter Eliassen til forbrugersiden.

Der er lukket for kommentarer.