Ransomware-angreb – pas på falske e-mails i din indbakke

Man skal virkelig være vågen, når det kommer til, hvilke e-mails man åbner i sit mailprogram, hvad end der er tale om en online hotmail eller om man har et mailprogram på sin computer.

Lige for tiden sværmer det med ransomware-angreb, som kort fortalt går ud på, at cyber-gerningsmænd forsøger at få uskyldige brugere til at downloade en Excel-fil, som er vedhæftet en afsendt e-mail. Hvis denne vedhæftede fil åbnes af en uforsigtig modtager og får en tilknyttet makrokode aktiveret ved at slå Excels beskyttelsestilstand fra, vil brugeren ende med en krypteret computer.

Makrokoden henter automatisk selve ransomware-programmet ned fra et ondsindet domæne, der via Windows’ powershell-framework henter ransomware i Torrentlocker-klassen ned og afvikler programmet – sådan skriver Finans.dk i en af deres nyheder.

Der vil, når computeren er låst højst sandsynlig blive tale om, at man vil kunne få denne låst op, hvis man betaler en løsesum, som godt kan lyde på relativt mange penge.

Vær derfor altid meget forsigtig med at åbne diverse e-mails, som du ikke ved hver er fra. Og åben aldrig vedhæftede filer medmindre du kender afsenderen af mailen.

Der er lukket for kommentarer.