Skal ungdomsskolerne overtage 10. klasserne?

10. klassens rolle har ændret sig fra at være afslutningen på folkeskolen til at være begyndelsen på en ungdomsuddannelse. Sådan siger Else Sommer, der er direktør i Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Der lægges fra Københavns Børne- og Ungdomsforvaltning op til, at ungdomsskolerne skal organisere 10. klasserne, ligesom de 10. klasser, der i dag ligger på folkeskolerne skal flyttes til erhvervsskoler eller gymnasier.

Det er dog ikke alle, der er enige i, at dette er en god idé. Jan Trojaborg fra Københavns Lærerforening mener ikke, at man skal lave om på noget, der i forvejen fungere ganske udmærket. Han mener, at lærerne for tiden har nok at se til med de mange forandringer, som folkeskolereformen har bragt med sig.

Jan Andreasen (S), der sidder i børne- og ungdomsudvalget og er formand for bestyrelsen i Ungdomsskolen i København synes, at det lyder som en god idé at bringe ungdomsskolerne i spil, når det handler om 10. klasserne. Han kan dog samtidig godt forstå, at der er nogen, der er bekymrede. Han tror, at det er vigtigt, at det er dem, der til dagligt har med sagen at gøre, der får noget at skulle have sagt. Sagen skal, som han siger, belyses ordentligt, inden der gøres noget.

Der er lukket for kommentarer.