Smart parkeringsplads i København

Københavns bilister vil gerne have smart parkering i Københavns gader, simpelthen fordi det i visse af døgnets timer tager en  evighed blot at finde en ledig p-plads på de københavnske parkeringspladser.
Københavns Kommune vil derfor indlede et forsøg, der med elektroniske sensorer skal kunne hjælpe frustrerede bilister med at finde en ledig p-plads.
På den måde vil bilister via en smartphone-app og en sammenkobling af ledige parkeringspladser til internettet, kunne se præcis, hvor der findes en ledig parkeringsplads i København.

På denne måde undgås den evindelige og brændstofslugende søgetrafik efter parkeringspladser. Søgetrafik efter parkeringspladser er en dårlig og tidsspildende måde at at bilister tvinges til at køre rundt i byen på. Det forurener, skaber trængsel og folk bliver ofte sure over at de spilde deres tid.

Teknologien med sensorer i Københavns parkeringspladser vil ifølge producenten af et smart parkeringssystem kunne mindske spildtiden med op til 30 procent. Dette vil således kunne fjerne 30 procent af trængslen i København.

Dette Smart Parkering system skal i første omgang testes på en mindre parkeringsplads omkring rådhuset og mellem Vester Voldgade og H.C. Andersens Boulevard. Det er erfaringerne fra dette der skal danne grundlag for om Smart Parkering skal udrulles til hele hovedstadsområdet.

Der er lukket for kommentarer.