SmartGuy idømmes bøde på 800.000 kroner for ulovlige mails og sms´er

SmartGuy (i dag Stylepit), der har en webshop, hvorfra de sælger tøj, sko og lignende, er blevet idømt en bøde på 800.000 kroner for at udsende e-mails og sms beskeder til personer, der ikke har givet samtykke til dette.

Der har været tale om, at SmartGuy har udsendt næsten en kvart million sms-beskeder og 42 e-mails over fem kampagnebølger. Det er altså disse massive reklametiltag, der har gjort, at SmartGuy har måttet bide i det sure æble og betale en af de største bøder, der er givet for SPAM herhjemme i Danmark.

”Kun én gang tidligere har en virksomhed vedtaget så stor en bøde i en sag om uanmodede reklamer. Det understreger sagens alvor. Den store bøde skyldes, at SmartGuy har sendt de ulovlige reklamer til et meget stort antal personer,” siger forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Én gang før er det sket, at en virksomhed har fået så stor en bøde for SPAM. Der er her tale om DSB, der fik en tilsvarende bøde på 800.000 kroner for at have udsendt 200.000 sms-beskeder uden modtagernes samtykke.

”Virksomheder skal være opmærksomme på, at et samtykke fra en person til at modtage reklamemails ikke gør, at de derved lovligt kan sende reklame på sms til personen. Det vil kræve et særskilt samtykke,” siger Henrik Øe til Finans.dk.

Der er lukket for kommentarer.