Søren Pape Poulsen ny leder af Konservative

Lars Barfoed træder tilbage som formand og Søren Pape Poulsen bliver ny leder af De Konservative, et parti der ligger lavt i meningsmålingerne på mindre end 6% og som burde ligge på et langt bedre niveau, som i de gode tider hvor Bendt Bendtsen styrede partiet. Bendt Bendtsen blev dengang hånligt kaldt Mister 10 procent, fordi han overtog De Konservative der tidligere havde haft en storhedstid med 15 – 20% af de danske stemmer. Konservative havde været ude i mange kampe om ledelsen af partiet, og det fik vælgerne til at vende De Konservative ryggen. Lars Barfoed forsøgte at vende denne vælgerflugt med flere egentlig ganske udmærkede tiltag, men nåede ikke rigtig at brænde igennem til de danske vælgere, der kun gav ham en mindre fremgang, der på seneste meningsmåling på bare 5,6 % slet ikke var tilfredsstillende. Det vurderes, at der blandt vælgerne er et potentiale til at 10 – 15% egentlig gerne ville stemme på De Konservative, hvis blot der var den rigtige person i spidsen af partiet.

Søren Pape Poulsen der er borgmester i Viborg storkommune, landets 9. største kommune, er kendt for at være en fremragende taler, og kan levere en meget overbevisende præsentation på en talerstol, hvor han kan holde sit publikum i sin hule hånd. Dette er årsagen til at Lars Barfoed har peget på Søren Pape Poulsen som et nyt friskt pust til det Konservative Folkeparti, der så hårdt trænger til at få en meget bedre “billetsælger” i spidsen for partiet.

Vælgerne fravalgte Lars Barfoed som formand for De Konservative, og derfor tager han nu konsekvensen, og udnævner derfor en ny og frisk person, der på sin overbevisende måde skal forsøge at bringe De Konservative op på noget der minder om fortidens storhed.

De Konservative politikere hilser den nye formand velkommen og takker Lars Barfoed for sine 3,5 år på formandsposten.

Der er lukket for kommentarer.