Solcelleanlæg er knap så populære som førhen

Der var stor forespørgsel på at få økonomisk hjælp til at installere et solcelleanlæg, da den første pulje blev åbnet idet, der var gået to år, hvor EU skulle godkende den danske lovgivning indenfor feltet. Dette betød, at der var mange, der havde gået og ventet på at få del i puljen.

Den seneste pulje, der blev åbnet, var der dog knap så stor rift om, da der ikke havde været nær så lang ventetid på denne.

Puljerne, der er delt op i MW (megawatt), kan til foråret søges af både private boligejere, solcellelav, boligforeninger og lejeboliger, så der er altså dermed god chance for, at der vil blive ”udsolgt”, idet der er flere om buddet. Der vil være 54 MW i puljen til foråret, da der overføres godt 34 MW fra dette års pulje til den 20 MW store forårs-pulje.

”Der kom en del ansøgninger i de sidste dage og timer, så der er stadig interesse for at etablere nye solcelleanlæg og få del i puljen, selv om interessen ikke var så stor, som da vi åbnede puljen i foråret. Det skyldes sandsynligvis, at der dengang var opbygget en forventning gennem flere år,” siger Louise Rønne Christensen, der er leder af Energinet.dk’s solcelleadministration ifølge Finans.dk.

Hun fortæller endvidere, at alle ansøgere kan forvente at få et svar inden året er gået.

Der er lukket for kommentarer.