Statoil nu med endnu flere nedskæringer

Hos Statoil ser man det som en nødvendighed, at der skæres i medarbejderstaben for at Statoil i fremtiden kan vedligeholde sit økonomiske velbefindende.

Der er ikke tale om en lille nedskæring, da op imod 2.000 arbejdspladser skal skæres væk. Det er 1100-1500 ansatte og 525 konsulenter, oplyser selskabet i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet NTB.

Hvis man ser tilbage i tiden, så kan man ses det, at siden udgangen af 2013 er Statoils medarbejderstab reduceret med 1340 fastansatte og 995 eksterne konsulenter.

Koncerndirektør Anders Opedal siger, at det er selskabets mål, at nedskæringerne skal ske ved frivillighed, så der på den måde ikke bliver tale om nogen direkte fyringer.

”Vi beklager behovet for yderligere reduktioner, men det kræves for at styrke Statoils konkurrenceevne og sikre den fremtidige værdiskabelse,” siger Anders Opedal.

Personaledirektøren Magde Hovnen siger endvidere:

”Beslutninger om bemandingsreduktioner som følge af effektivisering vil blive taget i de enkelte forretningsområder baseret på vurderinger, som involverer ledere, tillidsfolk og lokale drøftelser.”

Der er lukket for kommentarer.