Storbritannien siger farvel til EU efter 43 år

Der er tale om, at der er blevet stemt som aldrig før ved det engelske valg, hvor der skulle stemmes om, hvorvidt England skulle blive i EU – eller om de skulle forlade EU.

Det blev et exit for England, da resultatet fra samtlige af de 382 valgdistrikter viser, at leave-siden har fået i alt 51,9 pct. af stemmerne. Remain-siden fik 48,1 pct. af stemmerne. Det er et samlet ”forspring” på over én million stemmer til leave-siden, hvilket altså gør, at England nu ikke længere er en del af den Europæiske Union, EU.

Dette sker efter 43 års medlemskab af EU, og der er faktisk tale om, at det er første gang, det sker, at en nation forlader EU. Det bliver vurderet af økonomer, at udmeldelsen vil få store konsekvenser for både væksten, eksporten og beskæftigelsen i Europa, da England var den anden stærkeste nation rent økonomisk i EU.

Det er stik imod meningsmålingerne, at det er gået, som det er. Og der var faktisk også stort set dødt løb op imod afslutningen af afstemningen.

I 2013 var det den britiske premierminister David Cameron selv, der tog beslutningen om, at Storbritannien skulle stemme om, hvorvidt de skulle blive i EU. Det var dengang et forsøg på at tilfredsstille de mange EU-skeptiske medlemmer af hans eget parti.

Konsekvensen blev, at Storbritannien nu forlader EU.

Der er lukket for kommentarer.