Stramme budgetter for supersygehuse

Nye supersygehuse som det i Gødstrup ved Herning bliver ikke helt så ”super”, som det var planlagt til at starte med. På grund af stramme budgetter må der gang på gang skæres noget mere eller mindre vigtigt væk. Det ses senest i Gødstrup, hvor der nu skal pilles en hel etage af supersygehuset, der ikke er færdigt endnu. Dette er simpelthen nødvendigt for at få budgettet til at gå op. Der skal efter sigende spares 75 millioner kroner på dette projekt for at få budgettet til at gå op.

”Vi løfter en etage af, og dermed udgår enten patienthotellet eller et sengeafsnit. Den afgørelse har vi endnu ikke truffet,” siger hospitalsdirektør Henning Vestergaard, der godt kunne have brugt endnu flere penge, men som må sande, at midlerne ikke er til at skabe det supersygehus, som han havde drømt om. Alt i alt er der blevet afsat 3,1 milliarder at bygge for.

Det er ikke alene beløbet, der er en udfordring, hvad dette projekt angår. Totalrådgiveren har bedt om at få projektet forlænget med ni måneder, men det har han fået afslag på af hospitalsdirektøren og regionsrådet i Region Midtjylland.

”Vi har en meget presset byggesag, fordi vi fra starten blev bedt om at fremrykke indflytningen med et år. Så det havde været rart for totalrådgiveren at få mere tid,” siger Henning Vestergaard ifølge JP.dk.

Det er desværre ikke første gang, det ses, at de store supersygehuse skrumper ind hen ad vejen. Det er især gået ud over patienthoteller og køkkener på de store sygehuse.

Der er lukket for kommentarer.