Telia forbydes at give adgang til kopimøbler fra England

Kopimøbler, fra England – hvor det er lovligt at handle med disse, skal være sværere for danskere at få fingrene i.

Der kan fx være tale om, at en dansker gerne vil købe ”Svanen” eller ”Ægget” på en engelsk hjemmeside, men det skal der nu sættes en stopper for ifølge JP.dk, idet Sø- og Handelsretten forbyder Telia at give adgang til en britisk hjemmeside, www.interioraddict.co.uk, hvor man kan købe kopier af designermøbler.

– Ved at give sine kunder adgang til hjemmesiden www.interioraddict.co.uk. medvirker Telia Danmark til eksemplarfremstilling og tilgængeliggørelse af værkerne for almenheden i Danmark, som sagsøgerne har eneret til at råde over, står der i afgørelsen.

Det kan virke underligt, at Telia bliver gjort til skurk i denne sag, da de jo, som de selv siger det; alene er internetudbyder. Selskabet kender ikke til og har ikke ansvar for den pågældende britiske internetside.

I maj måned 2014 blev Ineterioraddict og en anden britisk side, Nlini Interiors, faktisk idømt at skulle betale 200.000 til de fem sagsøgende firmaer: Fritz Hansen A/S, Louis Poulsen Lightning A/S, Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S, Fredericia Furniture A/S og Erik Jørgensen Møbelfabrik A/S.

Telia er hovedsageligt interesseret i, at afgørelsen afsiges korrekt, således, at de ikke pludselig skal betale erstatning til de fem firmaer.

Der er lukket for kommentarer.