Trip Trap i stor uenighed med familien Klarborg

Du kender dem måske? De populære Trip Trap nisser, som man kan købe rundt omkring op til jul? Der er i hvert fald ingen tvivl om, at nisserne har vundet indpas i de danske hjem rundt omkring – og ja, de er virkelig meget populære.

Det ved familien Klarborg godt, da det faktisk er dem, der har opfundet nisserne – nærmere betegnet er det Etly Klarborg, der er designeren af nisserne.

Der er pt. stor diskussion om, hvem der skal have retten til at sælge de populære Trip Trap nisser i julen 2017, idet familien Klarborg har opsagt aftalen med Trip Trap, der har samme ejer som Rikki Tikki, som udløb den 9. oktober 2015. Herefter er der dog opstået stor uenighed om, hvorvidt Trip Trap må sælge nisserne – altså, om de må sælge ud af deres lager frem til 9. oktober 2017 og dermed ikke må afgive nye ordrer derefter.

Faktisk har uenigheden været så stor, at familien Klarborg har slæbt Rikki Tikki Company i retten. I Sø- og Handelsretten var der ingen tvivl om, at Familien Klarborg skulle have den fulde ret til at sælge nisserne efter 9. oktober 2017, og at Rikki Tikki dermed må se sig ”slået” af familien, der egentlig også har designet nisserne.

Adm. direktør i Rikki Tikki Company, Cecilia Winther, forstår ikke sagens udfald. Hun mener, at Rikki Tikki Company har dokumenteret sin ret til fortsat at sælge Trip Trap-nisser. Derfor forventer hun, at Østre Landsret vil omstøde afgørelsen.

I mellemtiden vil Rikki Tikki Company »givetvis« fortsætte med at levere Trip Trap-nisser til sine kunder, siger hun til Finans.dk

Den holdning giver Klarborg-familien ikke meget for.

”Dommen fra Sø- og Handelsretten er afsagt enstemmigt af tre dommere og er meget klar. Vi forventer, at den tages til efterretning, og at der ikke forhandles ulovlige kopier af vores produkter. Og hvis vi vinder ankesagen, er Rikki Tikki Company ansvarlig for at betale erstatning til os,” siger Mads Klarborg til Finans.dk.

Der er lukket for kommentarer.