Visa opkøber Visa for over 22 mia dollars

Det er ikke småpenge, der er tale om, når et selskab som det amerikanske Visa vil opkøbe det europæiske selskab med samme navn. Faktisk vil der være tale om en handel, der vil udskille sig meget fra andre handler, der er sket efter 2008, da der efter dette tidspunkt ikke har været handler på denne størrelse.

Beløbet forventes at løbe op i mere end 22 milliarder dollars.

Det er ikke første gang, at denne handel har været på tale, men denne gang er det, ifølge Wall Street Journal, svært at se, hvad der skulle få handelen til at gå i vasken.

”Denne aftale er kommet og gået mange gange, men det er svært at forestille sig, når de er kommet så langt, hvad der skulle ske for, at en af parterne forlader forhandlingsbordet, siger analytiker hos Sanford C. Bernstein & Co. Lisa Ellis til Wall Street Journal.”

Der kan være svære tider sigte for Mastercard, hvis det amerikanske Visa ender med at opkøbe det europæiske, da dette helt sikkert vil gøre Visa endnu større, end det er i dag.

Så store virksomhedshandler som denne har været stort set uhørte siden 2008. Faktisk er det sådan, at handler for over 10 milliarder har været sjældne siden 2008, så denne handel på 22 milliarder, den skiller sig meget ud, da handler af denne kaliber er uhørt efter 2008 iblandt kreditkortselskaberne Visa, Mastercard, American Express og Discover Financial Networks.

Der er lukket for kommentarer.