Det skal fremover være sådan, at nye iværksættere, der ønsker at starte op som selvstændige, skal have samme fordele på Aarhus Universitet som fx elitesportsudøvere, der træner meget, og som derfor ikke kan studere på samme ordning som de fleste andre gør det.
Programmet, som disse studerende følger, hedder Dual Career-programmet, og det er sat sammen på en måde, der gør det muligt at have en virksomhed kørende på sidelinjen, samtidig med at man studerer på universitet. Dette program har eksisteret for elitesportsudøvere i nogen tid, men nu skal det altså også gælde for iværksættere.
Aarhus Universitet afsluttede i efteråret 2016en forsøgsperiode med Dual Career for iværksættere, og nu gøres ordningen permanent.
”Vi vil bidrage til at styrke iværksætteriet i Danmark, og det kan vi nu gøre ved at give studenteriværksætterne bedre vilkår for at klare sig igennem deres uddannelse sideløbende. Vejen til at skabe en succesfuld virksomhed er brolagt med risiko for ikke at lykkes, og derfor står man stærkere som iværksætter ved at have eksamenspapirerne på plads,” siger Berit Eika, prorektor ved Aarhus Universitet ifølge Finans.dk.
Det er dog ikke bare lige sådan at få lov til at bruge denne ordning. Der er 12 kriterier, som er delt op i fire kategorier, som bruges til at vurdere den enkelte iværksætters engagement, markedets interesse for iværksætterens virksomhed, virksomhedens produkt og virksomhedens styrker.
Professor på CBS og reseach director for CBS Entrepreneurship Platform Daniel Hjorth kan godt se det fornuftige i at prøve kræfter med iværksætteri, mens man er under uddannelse.
Han siger følgende til Finans.dk:
”Vi ved, at 50 pct. af dem, der stifter en virksomhed, inden for fem år vil være ude af markedet igen. Derfor kan det være en god idé at prøve kræfter med det, mens man studerer. På den måde kan man få hjælp til at finde ud af, hvad det var, der ikke lykkedes. Eller hvis ikke man vil starte noget nyt, kommer man ud med en uddannelse og kan indgå i det traditionelle arbejdsmarked.”