Der er godt nyt fra det danske DTU Fødevareinstitut. Her fortælles nemlig om, at der ikke er registreret et eneste tilfælde af salmonellaforgiftning forårsaget af dansk kyllingekød eller æg i år 2015.
Det er godt gået, men der skal ifølge Jørgen Nyberg Larsen, der er sektorchef i Danske Æg, mere end dygtighed til. Det kræver endvidere en god portion held at komme igennem et helt år uden at nogen mennesker har ladet sig smitte med salmonella fra danske kyllinger eller æg.
Men der er stadig ingen tvivl om, at det samtidig skyldes benhårdt arbejde, som nok er hovedårsagen til de flotte tal fra DTU Fødevareinstitut. Rent faktisk er der tale om, at der er blevet lagt 30 års hårdt arbejde i dette. Arbejdet har betydet, at der er blevet strammet rigtigt meget op på renligheden hos dyrene og at varmebehandle fjerkræenes foder.
Og så har hyppigere test, ifølge Jørgen Nyberg Larsen, gjort underværker.
– Vi har strammet op på kontrolprogrammerne, og vi har fået myndighederne til at stramme op, så vi i æglæggerbesætninger tester hver 14. dag.
– Tidligere testede vi kun hver 9. uge, og i EU tester man kun hver 15. uge, forklarer sektorchefen.
– Nu ramte vi et nul i 2015, men det gør vi nok ikke i 2016. Bakterierne er overalt og rundt omkring. Der skal også lidt held til, lyder det fra Jørgen Nyberg Larsen – ifølge Finans.dk.